Yoga

Yogaklasser Norrköping
Onsdagar hos Yogarina i NTC lokaler på Pilgatan 5. 

19.15-20.30 Restorative y0ga
Fokus på avslappning, vila och återhämtning. Positionerna är stilla och bekväma. Vi använder filar, bolster, kuddar och block för att ge dig möjlighet att vara i positionerna 15-30 min med ordentligt stöd för kroppen.

Anmälan sker via Carinas hemsida


20 november – Restore & Renew
9.00-17.00 
Studio Spira Nyköping

Återhämtning för kroppen och knoppen är en viktig komponent för att vi ska må bra. Att tillåta sig själv att komma ner i varv och vila kan vara en utmaning så därför är den här dagen en blandning mellan vila och lugnt arbete.

Ha på dig kläder som gör det lätt för dig att röra på dig, extra tröja, tjocka strumpor och scarf kan vara skönt då det lätt blir kallt när du ligger still. Ta med vattenflaska. Det kommer finnas tid för prat och möjlighet till att ta anteckningar så ta med penna och anteckningsbok.

Dagen passar alla oavsett yogavana eller förutsättningar.

9.00-11.30 workshop
Under förmiddagen kommer vi successivt arbeta igenom kroppen med bland annat tennisbollar för att hitta de platser i kroppen som känns stela, begränsade och behöver lite extra kärlek för att sedan landa i stilla positioner, både Yin och Restorative, innan vi går vidare.
Vi använder oss av bolster, filtar, klossar och band som stöd i positionerna för att du inte ska hamna i ett ytterläge och gör att du stanna i positionen 5-20 min.

13.00-14.30 Rörelse
Mjuka rörelser nära golvet för att få igång cirkulationen och flödet i kroppen. Tillsammans med andningen får kroppen röra sig från insidan och ut för att komma i kontakt med din eget rytm och ditt eget flöde genom en medveten närvaro. En lugn genomgång av hela kroppen där du får möjlighet att känna in.

15.00-17.00 Stillhet
Med hjälp av andningsövningar, meditation, Restorative yoga och Yoga Nidra bjuder du in kroppen och sinnet till ytterligare vila och återhämtning. Genom tekniker som i högre grad stimulerar det parasympatiska nervsystemet ges kroppen en möjlighet till stillhet, andrum och paus.

Filtar, bolster, block används för att ge dig möjlighet att vara i positionerna 15-30 min med ordentligt stöd för kroppen.

Investering: 850 kr, betalas mot faktura

I mån om plats kan enstaka pass  bokas
9.00-11.30: 395 kr
13.00-14.30: 220 kr
15.00-17.00: 300 kr

Yogakurs online – GROW
Start under hösten

Under den här kursen yogar vi med fokus på variation. Variation för kroppsmedvetenhet, styrka, rörlighet och kontroll men även för utforskande av sinnet. Att hitta rörelseglädje och inkänning genom förändring. Ett utforskande av kroppens möjligheter och förmåga till att anpassa sig till något nytt. Att växa helt enkelt. 

Kursen passar dig som har yogat ett tag.  Klasserna spelas in och du får tillgång till den en vecka för egen praktik hemma. 

 6 veckor kl 18.00-19.30
Investering 1150 kr, betalas mot faktura.

Anmälan: mejla hej@mariasvalin.se
Innan anmälan var vänlig att läs Återbetalningspolicyn

Yoga en till en

Sitter du fast i din yogapraktik? Vet du inte hur du ska komma vidare? Eller kanske vet du inte var och hur du ska börja? Önskar du ett komplement till annan träning?

Jag hjälper dig! Du berättar vad du har för behov och önskemål, jag kommer med förslag och vi tar tillsammans fram en plan. Det kan vara allt från att komma ner i varv, tillägg i din praktik för ökad styrka, teknik som du vill fila på, ökad rörelsekontroll eller bara nån att bolla med. 
Vi kommer överens om hur ofta vi ses, om du vill ha uppgifter mellan gångerna, pepp på vägen osv.

Jag jobbar regelbundet med pt-kunder och coachklienter. Vi ses över zoom i första hand. Vill du ses ”på riktigt” hittar vi ett sätt som fungerar för oss båda. 

Skicka ett mejl till hej@mariasvalin.se för kontakt.

Jag som yogalärare

En dos anatominörderi, en dos livsfrågor bladas med många felsägningar, skratt och svårigheten att skilja på höger och vänster. Ja så skulle jag kunna beskriva mitt sätt att undervisa. 

Ett annat är att jag har ett tydligt fokus på biomekanik och anatomi för att du ska kunna lära känna din kropp och dina egna förutsättningar. Att du yogar så att din kropp ska må bra och hålla länge. Du utvecklar en förståelse och medvetenhet för din egen kropp, hur du ska röra dig för att bli starkare och för att förhindra ensidighet i ditt rörelsemönster. Jag gillar att utmana, inte med de mest avancerade positionerna utan i det lilla. 

 Jag skulle vilja att yoga enbart handlar dig, din kropp, din andning och din matta, just nu och med hur just den dagens förutsättningar ser ut. Jag vill gärna hjälpa till att hitta möjligheterna istället för begränsningarna. 

Oavsett tidigare träningsvana, yogavana och förutsättningar kan vi yoga tillsammans, klara mer än vad vi tror och ha roligt tillsammans!

Jag är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier. Jag har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Mobility & Strenght, Virya Vinyasa, Pranayama och Meditation samt Virya PT-yoga. Jag har även en utbildning i YogaNidra. Jag är även certifierad som RasaYoga lärare (300 timmar). Sianna Sherman är min lärare i denna yogaform.
Under hösten 2021 påbörjar jag min utbildning i Traumaanpassad yoga – TAY med Josefin Wikström. 

Jag startade och drev Studio AnahataYoga i Nyköping under dess verksamma år 2014-2020. Jag är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar. 

Till vardags arbetar jag i staben i Norrköpings kommun som sakkunnig grundskola. Jag har arbetat som rektor inom förskola och skola i 16 år samt 2,5 år som intendent. 

Ja du ser, en salig blandning av struktur, strategi och rörelse. Och en nypa magi förstås!

Du är fantastisk Maria!

Tusen tack för ikväll, jag känner mig så trygg i dina händer och varma närvaro. Tänk att du genom en skärm kan få det att kännas som om jag bara är en matta bort från dig.
Namaste
/Hanna

Att landa in i en hel dag med stillhet tillsammans med Maria var ljuvligt!
Mjuka enkla rörelser som värmde upp kroppen, andningsövningar, restoration yoga och yoga nidra som verkligen fick mig att gå ner i varv och slappna av.
Jag fick många tips på nya övningar som jag tar med mig och använder i min egen dagliga rutin eller då och då när jag behöver lugna ner systemet och hitta fokus i mig själv.
Jag gick kursen digitalt men det kändes som att Maria var på plats med mig i mitt vardagsrum, hennes närvaro och energi gick rakt igenom rutan.
Jag rekommenderar alla som vill få in mer paus, reflektion, gå ner i varv, stressa av och andas att ta del av Marias kunskap och härliga energi!
 
/Emelie