Yoga

Strong back & Soft heart – inspelad kurs sommaren 2021

Den här kursen bygger på en serie klasser som spelades in under våren 2021. Kursen handlar framförallt om att utforska förmågan till rörelse i alla plan och hur det fortplantar sig i resten av kroppen. Små och stora rörelser, flöden, styrka, rörlighet och kroppsuppfattning.

En stark baksida för att hålla dig uppe. Ett mjukt hjärta till dig själv och inställningen till din egen förmåga och prestation. Stillhet för att öppna upp för mer vila och återhämtning. Rörelsevariation och rörelseglädje tillsammans med närvaroupplevelse.

Dessutom får du ett par klasser som fokuserar på olika delar av kroppen – fötter & knän, höfter samt händer, axlar & nacke.
Den sista klassen är en blandad kompott för hela kroppen. 

Klasserna finns tillgängliga mellan den 15 juni-15 augusti 2021. Du behöver ha tillgång till yogamatta, stol, filt/filtar och en lättare vikt är bra att ha tillgängligt. De första två kan du räkna med finns med vid varje klass, det sistnämnda dyker upp nån gång då och då.

Investering:
595 kr, betalas med faktura via bg eller swish. 

Mejla hej@mariasvalin.se för att få tillgång till klasserna. 

Jag som yogalärare

En dos anatominörderi, en dos livsfrågor bladas med många felsägningar, skratt och svårigheten att skilja på höger och vänster. Ja så skulle jag kunna beskriva mitt sätt att undervisa. 

ett annat är att jag har ett tydligt fokus på biomekanik och anatomi för att du ska kunna lära känna din kropp och dina egna förutsättningar. Att du yogar så att din kropp ska må bra och hålla länge. Du utvecklar en förståelse och medvetenhet för din egen kropp, hur du ska röra dig för att bli starkare och för att förhindra ensidighet i ditt rörelsemönster. Jag gillar att utmana, inte med de mest avancerade positionerna utan i det lilla. 

Jag skulle vilja att yoga enbart handlar dig, din kropp, din andning och din matta, just nu och med hur just den dagens förutsättningar ser ut. Jag vill gärna hjälpa till att hitta möjligheterna istället för begränsningarna. 

Oavsett tidigare träningsvana, yogavana och förutsättningar kan vi yoga tillsammans, klara mer än vad vi tror och ha roligt tillsammans!

Jag är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier. Jag har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Mobility & Strenght, Virya Vinyasa, Pranayama och Meditation samt Virya PT-yoga. Jag har även en utbildning i YogaNidra. Jag är även certifierad som RasaYoga lärare (300 timmar). Sianna Sherman är min lärare i denna yogaform.

Jag startade och drev Studio AnahataYoga i Nyköping under dess verksamma år 2014-2020. Jag arbetar som en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar och med deras hemsida, marknadsföring och kommunikation.

Till vardags arbetar jag i staben i Norrköpings kommun som sakkunnig grundskola. Jag har arbetat som rektor inom förskola och skola i 16 år samt 2,5 år som intendent. 

Ja du ser, en salig blandning av struktur, strategi och rörelse. Och en nypa magi förstås!

Du är fantastisk Maria!

Tusen tack för ikväll, jag känner mig så trygg i dina händer och varma närvaro. Tänk att du genom en skärm kan få det att kännas som om jag bara är en matta bort från dig.
Namaste
/Hanna

Att landa in i en hel dag med stillhet tillsammans med Maria var ljuvligt!
Mjuka enkla rörelser som värmde upp kroppen, andningsövningar, restoration yoga och yoga nidra som verkligen fick mig att gå ner i varv och slappna av.
Jag fick många tips på nya övningar som jag tar med mig och använder i min egen dagliga rutin eller då och då när jag behöver lugna ner systemet och hitta fokus i mig själv.
Jag gick kursen digitalt men det kändes som att Maria var på plats med mig i mitt vardagsrum, hennes närvaro och energi gick rakt igenom rutan.
Jag rekommenderar alla som vill få in mer paus, reflektion, gå ner i varv, stressa av och andas att ta del av Marias kunskap och härliga energi!
 
/Emelie