Yoga

SCHEMA HÖSTEN 2022 

Lokal: Truly You, Kristinaplatsen 3, Norrköping

YOGA FÖR STRESSREDUCERING
Känner du dig uppe i varv? Har du svårt att sova? Upplever du och påverkas du av för mycket stress i ditt dagliga liv?

Den här kursen på 8 tillfällen riktar sig till dig som känner att du behöver verktyg för att komma ner i varv, känna dig mer grundad, förbättra din sömn och hitta ett lugn i tillvaron. Själva klassen är ca 45 minuter lång och fokuserar på rörelse, medveten närvaro, självreglering, grundning såsom kontakten med marken, andning samt avslappning.
Både innan och efter klassen kommer du att få fylla i en självskattning kring din upplevelse/känsla.

Kursen följer Traumaanpassad Yoga Sveriges metoder. Läs mer 

Anmälan sker via hej@mariasvalin.se
Vänligen läs återbetalningspolicyn innan du anmäler dig.
Tid: tisdagar kl 17.00-18.00
Kursstart: 13 september 2022, 8ggr
Investering 950 kr, betalas mot faktura. 

BYGGA & STÄRKA
Känner du dig stel och kanske har du, av någon anledning, smärta i kroppen? Upplever du att du och din kropp inte riktigt komma överens med varandra?

Under den här kursen arbetar vi med att bygga och stärka kroppsmedvetenhet, styrka inifrån och ut samt rörelseglädje. Successivt och progressivt utforskar vi mobilitetsövningar för olika delar av kroppen fr att bygga och stärka vägar till rörelse, nördar lagom mycket kring kroppens förträfflighet, beskaffenhet och möjligheter, provar nya rörelser samtidigt som fokus ligger på andning och medveten närvaro. 

Dina förutsättningar är utgångspunkten till yogan, så oavsett yogavana är du välkommen. Klok och inkännande yoga med utgångspunkt i Viryayoga och metoder från Traumaanpassad Yoga.

Anmälan sker till hej@mariasvalin.se Vänligen läs återbetalningspolicyn innan du anmäler dig.

Tid: Tisdagar kl. 18.30-19.45
Kursstart: 13 september 2022, 10 ggr
Investering: 1895 kr, betalas mot 
faktura.
 

Yoga en till en

Sitter du fast i din yogapraktik? Vet du inte hur du ska komma vidare? Eller kanske vet du inte var och hur du ska börja? Önskar du ett komplement till annan träning?

Jag hjälper dig! Du berättar vad du har för behov och önskemål, jag kommer med förslag och vi tar tillsammans fram en plan. Det kan vara allt från att komma ner i varv, tillägg i din praktik för ökad styrka, teknik som du vill fila på, ökad rörelsekontroll eller bara nån att bolla med. 
Vi kommer överens om hur ofta vi ses, om du vill ha uppgifter mellan gångerna, pepp på vägen osv.

Jag jobbar regelbundet med pt-kunder och coachklienter. Vi ses över zoom i första hand. Vill du ses ”på riktigt” hittar vi ett sätt som fungerar för oss båda. 

Skicka ett mejl till hej@mariasvalin.se för kontakt.

Jag som yogalärare

En dos anatominörderi, en dos livsfrågor bladas med många felsägningar, skratt och svårigheten att skilja på höger och vänster. Ja så skulle jag kunna beskriva mitt sätt att undervisa. 

Ett annat är att jag har ett tydligt fokus på biomekanik och anatomi för att du ska kunna lära känna din kropp och dina egna förutsättningar. Att du yogar så att din kropp ska må bra och hålla länge. Du utvecklar en förståelse och medvetenhet för din egen kropp, hur du ska röra dig för att bli starkare och för att förhindra ensidighet i ditt rörelsemönster. Jag gillar att utmana, inte med de mest avancerade positionerna utan i det lilla. 

 Jag skulle vilja att yoga enbart handlar dig, din kropp, din andning och din matta, just nu och med hur just den dagens förutsättningar ser ut. Jag vill gärna hjälpa till att hitta möjligheterna istället för begränsningarna. 

Oavsett tidigare träningsvana, yogavana och förutsättningar kan vi yoga tillsammans, klara mer än vad vi tror och ha roligt tillsammans!

Jag är certifierad Viryayogalärare 500 timmar enligt Yoga Alliance kriterier. Jag har utbildning inom Virya Rehabyoga, Virya Restorative, ViryaTerapi, Virya Mobility & Strenght, Virya Vinyasa, Pranayama och Meditation samt Virya PT-yoga. Jag har även en utbildning i YogaNidra. Jag är även certifierad som RasaYoga lärare (300 timmar). Sianna Sherman är min lärare i denna yogaform.
Un der 2021/2022 går jag 300h yogalärarutbildning i  Traumaanpassad yoga – TAY med Josefin Wikström. 

Jag startade och drev Studio AnahataYoga i Nyköping under dess verksamma år 2014-2020. Jag är en av huvudlärarna på Nordiska Yogainstitutets yogalärarutbildningar. 

Till vardags arbetar jag i staben i Norrköpings kommun som sakkunnig grundskola. Jag har innan dess arbetat som rektor inom förskola och skola i 16 år samt 2,5 år som intendent. 

Ja du ser, en salig blandning av struktur, strategi och rörelse. Och en nypa magi förstås!

Du är fantastisk Maria!

Tusen tack för ikväll, jag känner mig så trygg i dina händer och varma närvaro. Tänk att du genom en skärm kan få det att kännas som om jag bara är en matta bort från dig.
Namaste
/Hanna

Att landa in i en hel dag med stillhet tillsammans med Maria var ljuvligt!
Mjuka enkla rörelser som värmde upp kroppen, andningsövningar, restoration yoga och yoga nidra som verkligen fick mig att gå ner i varv och slappna av.
Jag fick många tips på nya övningar som jag tar med mig och använder i min egen dagliga rutin eller då och då när jag behöver lugna ner systemet och hitta fokus i mig själv.
Jag gick kursen digitalt men det kändes som att Maria var på plats med mig i mitt vardagsrum, hennes närvaro och energi gick rakt igenom rutan.
Jag rekommenderar alla som vill få in mer paus, reflektion, gå ner i varv, stressa av och andas att ta del av Marias kunskap och härliga energi!
 
/Emelie